logo

Lorem ipsum dolor sit amet, feugiat delicat liberavisse id cum, no quo maiorum intellegebat, liber regione.

Babysit nodig? 
Op zoek naar een getrainde babysit? Al voor het derde jaar op rij organiseert Thomas More Lier een echte babysitcursus voor 15- en 16-jarigen. De laatstejaarsstudenten vroedkunde begeleiden en coachen de jongeren tot echte babysitters!
Thomas More Lier, Vroedkunde, campus Lier, babysit
21194
post-template-default,single,single-post,postid-21194,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Babysit nodig? Die vind je op campus Lier!

Op zoek naar een getrainde babysit? Al voor het derde jaar op rij organiseert Thomas More Lier een echte babysitcursus voor 15- en 16-jarigen. De laatstejaarsstudenten vroedkunde begeleiden en coachen de jongeren tot echte babysitters!

 

Babysitcursus?

 

Drie keer per jaar organiseert Thomas More Lier een gratis babysitcursus voor jongeren van 15 en 16 jaar. Deze cursus dient om de jongeren te begeleiden tot babysitters waarvoor geen enkel geheim meer vreemd is. Ze leren op een speelse manier omgaan met allerhande levensechte situaties die kunnen voorvallen tijdens het babysitten. Zo zijn ze getraind en voorbereid als ze zelfstandig babysitten! Op het einde van de cursus, die twee halve dagen duurt, krijgen alle deelnemers een certificaat van babysitter. 

 

 

babysitcursus-24-februari-2018-18

 

Actief leren

 

Laatstejaarsstudenten Vroedkunde begeleiden de jongeren tijdens deze twee halve dagen. Zij gaan creatief te werk om bij de cursisten interactie uit te lokken en proberen hen op een speelse manier technieken aan te leren om specifieke situaties aan te pakken. Door actief aan de slag te gaan leren de leerlingen zelf hoe ze de juiste voeding moeten geven, luiers verschonen, hoe ze moeten omgaan met verstikkingsverschijnselen, EHBO voor kinderen, slaaprituelen en veel meer. De jongeren leren tijdens de cursus de do’s en dont’s van het babysitten.

 

“Het is heel handig en leerrijk dat we alles zelf mogen uitproberen en dat we de praktijk al kunnen oefenen op een pop of bij elkaar.” (Silke & Femke)

 

Zussen Silke & Femke

Zussen Silke & Femke

 

De cursus is een onderdeel van het opleidingsdeel Omgaan met het team. “Het is de bedoeling dat onze studenten leren hoe ze correcte informatie kunnen verschaffen aan onder andere (aanstaande) moeders, vaders en gezinnen. Zo worden onze studenten zich ook bewust van hun rol als vroedvrouw in de maatschappij. Door leerlingen van het secundair onderwijs te informeren en begeleiden krijgen onze studenten deze vaardigheden onder de knie”, zegt Eva Eelen, verantwoordelijke van het project.

 

babysitcursus-24-februari-2018-6

 

babysitcursus-24-februari-2018-20

 

Promo 

 

Promotie maken rond de cursus is ook een onderdeel van het opleidingsonderdeel. De laatstejaarsstudenten zorgen daar deels zelfs voor. Zo beheren ze de Facebookpagina Ik wil babysitter worden, waarop elke week een post verschijnt met een weetje, leuke quote of aankondiging van de cursus. Daarbuiten worden er flyers uitgedeeld in secundaire scholen en blijft mond-tot-mondreclame een belangrijke troef! 

 

Wil je meer weten neem dan zeker een kijkje op de Facebookpagina of neem contact op met babysit@thomasmore.be. Dit jaar gaat er nog één cursus door op  9 en 16 mei van 13.30 u tot 16.30 u.

 

babysitcursus-24-februari-2018-groep-2

 

Rob Van Eyken

No Comments

Post a Comment